+36 (30) 411 6127Napközben hívhatsz minket

DXN Lingzhi Black Coffee

DXN Linzhi Black Coffee

“Kávét feketén, forrón és ízesítők nélkül!”

Az idézet egy vidéki presszóból származik. A felszolgáló, “Mit hozhatok a kávéjához?” kérdésére hangzott el válaszul.

Sokan szeretik így a kávét, minden ízesítés nélkül, forrón és feketén. A DXN számukra készíti a Lingzhi Black Coffeet, amely egy különleges kávékeverék. Az alapja, kézzel szüretelt, prémium minőségű arabica kávé, amihez a még intenzívebb ízhatás elérése érdekében egy kevés robusta kávét adagolnak.

A Lingzhi szót még meg kell magyaráznunk a kávé nevében. Ez egy kínai szó, ami a Ganoderma gomba kínai neve. A Ganodermát magyarul Pecsétviazsgombaként ismerjük. A Ganodermáról weboldalunk egy erre készült lapján adunk tájékoztatást.

Miért került a kávéba?
Mert szinte ugyanolyan az íze, mint a kávéé, ezért a forró ital élvezeti értéke száz százalékos marad. Viszont a Ganoderma, többek között, a kávé élénkítő hatására van befolyással, ami nem robbanászserűen érkezik és múlik el nagyon gyorsan, hanem elnyújtva, akár reggeltől az ebéd utáni kávézásig tart.

A nagy tasak 20 db 4,5 gramos kisebb tasakot rejt, melyekben egyenként akár három adag presszókávé elkészítésére elegendő fantasztikus ízű kávé található.

Első alkalommal érdemes a kávét az alábbiak szerint elkészíteni:
  1. Töltsön a megszokott kávés csészéjébe annyi forró, legfeljebb 80 fokos vizet (a presszó kávé adagja 1/2 dl), amennyi kávét szokott kitölteni.
  2. Nyisson ki egy kis kávés tasakot, és egy kis kávéskanállal, kezdje a forró vízbe adagolni. Érdemes szemügyre venni a tasakban található, Ganoderma kivonatot tartalmazó kávéport. Bár vízben oldódó, tehát instant kávéval van dolgunk, mégis inkább finomra őrölt kávéporra emlékeztet a látvány. Érdemes illatmintát is venni, ami garantáltan beindítja a nyálelválasztást.
  3. Első alkalommal javasolt többször megkóstolni a készülő, élénkítő italt, hogy a megszokott koncentrátumot állíthassa elő. Látni fogja, hogy a kávépor kiválóan oldódik, akár keverés nélkül is a vízben. A kész kávéital pontosan olyan jegyeket hordoz, mint a kotyogós kávéfőzőből, vagy kapszulás kávégépből kifolyó kávék. A csésze oldalánál látható, a csak valódi kávékra jellemző, arany színű karima.

Nem tilos ízesíteni!

Záró gondolataink örömhírként hathatnak azok számára, akik a kávét ízesítve, cukorral, mézzel, tejjel, tejszínnel, tejszínhabbal szeretik.

A DXN minden kávé különlegességét az alapízesítésen felül, saját ízlésének megfelelően ízesítheti minden ínyenc kávéfogyasztó.

A DXN kávékat ízesítheted